Kaija Saariaho. Foto: Priska Ketterer

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on kutsutud osalema mainekale Aix-en-Provence’i ooperifestivalile, kus koor teeb kaasa kahes ooperiproduktsioonis – Kaija Saariaho „Innocence“ ja Richard Wagneri „Tristan ja Isolde“.

EFK on dirigent Susanna Mälkki käe all kohapeal alustanud Kaija Saariaho ooperi „Innocence“ proovidega, mis kestavad juuni lõpuni. Maailmaesiettekanne leiab aset 3. juulil Grand Théâtre de Provence’is ning kokku antakse neli etendust. Ooper on sündinud pika rahvusvahelise koostööprotsessi tulemusena, mille ühistellimuses osalesid Aix-en-Provence’i ooperifestival, Covent Gardeni Kuninglik Ooper, Soome Rahvusooper, San Francisco Ooper ja Hollandi Rahvusooper. Sofi Oksaneni libreto aluseks on koolivägivalla juhtumi. Ooperi lavastab Simon Stone ning kaasatud on Londoni Sümfooniaorkester ja rahvusvaheline kõrgetasemeline solistideansambel.

EFK teeb kaasa ka Wagneri ooperi „Tristan ja Isolde“ viiel etendusel ajavahemikus 5.-15. juuli. Juhatab muusikamaailma tippnimesid Sir Simon Rattle, lavastab Simon Stone, osaleb Londoni Sümfooniaorkester ning nimiosasid laulavad Stuart Skelton ja Nina Stemme.

Festivali programmis on kontserdid ja erinevate ajastute ooperid maailma tipptegijate esituses, mis on kujundanud Lõuna-Prantsusmaal Aix-en-Provence’is toimuvast muusikasündmusest ühe mainekama festivali maailmas. Sel aastal 30. juunist kuni 25. juulini toimuval festivalil on EFK varem osalenud aastatel 2011 ja 2013.

Vt veel: Aix-en-Provence’i ooperifestival