Vaatame tagasi möödunud kontserdihooajale, mis oli teistsugune kui varasemad. Kriis viis kultuurikorraldajad, muusikud ja muusikaorganisatsioonid olukorda, kus ilmselt keegi ei saa enam naasta vana-hea juurde. Igal muusikul ja muusikaasutuse juhil on pigem mõtteis küsimus – kuidas liikuda edasi? Eetris laupäeval kell 9 ja pühapäeval kell 12. Saatejuht on Nele-Eva Steinfeld.

Möödunud 14 kuu jooksul on kõik kultuuriasutused tegelenud eelkõige ellujäämisega – professionaalselt, rahaliselt ja psüühiliselt.
Kui pehmete väärtuste kriisist võis rääkida juba kümmekond aastat tagasi, siis nüüd annab kriis senisest veelgi teravamalt tunda.

Soov orkestreid sulgeda või huvihariduse raha kahandada on äkki saanud kärpepoliitika sümboliteks. Õigustatud kartusega võib sellest välja lugeda, et professionaalse muusiku elukutse ja muusikakultuuri tulevik on ebaturvaline ning püramiid mureneb nii tipust kui jalamilt.

Praegused ümberkorraldused jäävad suure tõenäosusega märkima tervet ajajärku meie ühiskonnas ja kultuurielus.

“Helikaja” külalised on Rahvusooper Estonia peadirektor Ott Maaten, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri direktor Kristjan Hallik, Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhatuse liige Esper Linnamägi, Eesti Kontserdi peaprodutsent Maarit Kangron ja Kultuuriministeeriumi muusikanõunik Madli-Liis Parts.

Arutleme kultuuripoliitilistel teemadel – milline on hetkeolukord ja millised on Eesti kultuuri- ja muusikaelu väljavaated järgmise kümne aasta perspektiivis.

Saatejuht on Nele-Eva Steinfeld.
Helimontaaži tegi Katrin Maadik.

Helikaja on eetris laupäeval, 29. mail kell 9.
Kordub pühapäeval, 30. mail kell 12.