Eesti Filharmoonia Kammerkooril ilmus album “Evensong” briti helilooja ja multiinstrumentalisti Richard Harvey koorimuusikaga, koori juhatab Heli Jürgenson. Esitajatena teevad veel kaasa Läti Raadio Koor Sigvards Kļava juhatusel, Hungarian Film Orchestra keelpillikoosseis, Amy Haworth (sopran), Liis Viira ja Saale Kivimaker-Rull (harf), Tiit Joamets (löökpillid), Christopher O’Neal (oboe ja inglissarv), Richard Harvey (plokkflööt, paaniflööt) ja Ene Salumäe (orel). Plaadi andis välja 2019. aasta novembris Altus Records.

Albumil on kümme uut lugu segakoorile, millest mõned on seatud keelpilliorkestrile, orelile ning erinevatele solistidele. Salvestus tehti 2019. aasta jaanuaris Tallinna Niguliste kirikus. Produtsendid on Richard Harvey ja Alex Lamy, kaasprodutsendid – Michael Pärt ja Bill Connor.  Enamik tekste on traditsioonilised religioossed tekstid, kuid on kasutatud ka kanada Archibald Lampmani (1861-1899) ja Walesi poeedi George Herbert i(1593-1633) loomingut.

“Evensong” resoneerub kindlasti Briti koorimuusika austajatega, sest Harvey loomingu kaunid meloodiad ja ootamatud harmoonialahendused on ühtaegu nauditavad ja üllatavad. Helilooja ise ütleb oma uue plaadi kohta: “Mind on alati inspireerinud Baltimaade koorid. Eesti Filharmoonia Kammerkoor on esmaklassiline ansambel, kuid lisaks sellele oskab koor ära kasutada plaadi salvestuspaiga väga erilist akustikat, kus nad on teinud ka varem mitu plaati. Koor loob transtsendentaalseid kõlamaalinguid selles suursuguses atmosfääris, kus salvestatakse öösel, mis on alati maagiline ja inspireeriv. Tunnen end priviligeerituna, et see koor minu sõnumit edasi kannab. Lugude tekstidel on minu jaoks väga oluline tähendus. Lampman oli suur looduse kummardaja, aga ka suur sõnameister. George Herberti visuaalselt kujundlikke poeeme olen aga juba mõnda aega tahtnud teisendada helide maailma.”

Plaadi salvestanud dirigent Heli Jürgenson pidas Richard Harvey laulude salvestamist inspireerivaks ja loominguliseks kogemuseks ning  lisas, et helilooja kohalolu ja koostöö lõid koori jaoks erilise  muusikalise atmosfääri. “Tema muusika baseerub sajanditepikkuse Inglise katedraalimuusika traditsioonil –  laulude kaunis meloodiajoonis ja hea vormitaju koos Niguliste kiriku akustikaga  andis meile palju ilusat hingelist muusikat.”

Richard Harvey on õppinud Londoni Kuninglikus Muusikakolledžis ja teinud kaasa  Briti noorte sümfooniaorkestris. 1970-ndate alguses asutas ta progerokk ansambli „Gryphon“. Mitmekülgse heliloojana on Harvey loonud muusikat paljudes žanrites ja erinevatele koosseisudele. Eraldi märkimist väärib tema kitarrikontsert „Concerto Antico“. Suurt tuntust on ta kogunud filmimuusika loojana, näiteks on ta kirjutanud muusika filmile „Da Vinci kood“ ning animafilmile „Väike prints“. Teda on tunnustatud BAFTA ja Annie auhindadega ning neljal korral nomineeritud Ivor Novello auhinnale. Richard Harvey kireks on muusikainstrumendid ning tema kogusse kuulub ligi 800 erinevat pilli kogu maailmast.  Ta on asutanud heategevusorganisatsiooni MAE Foundation, mis pakub lastele muusikaga tegelemise võimalusi põgenikelaagrites.