Eesti Filharmoonia Kammerkoori peadirigent Kaspars Putniņš pälvis Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia pühendunud tegevuse eest Eesti muusikakultuuris. Auhind anti üle 1. oktoobril rahvusvahelise muusikapäeva galal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Suures saalis.

Kaspars Putniņš (1966) on Eesti Filharmoonia Kammerkoori kunstiline juht ja peadirigent alates hooajast 2014/2015. Tema kontserdikavades on olnud põhirõhk Eesti muusikal, mida on esitletud paljudel nimekatel lavadel, sh Londoni Barbicani keskuses, Amsterdami Muziekgebouw’s, Pariisi Orsey muuseumis jm. Putniņši suurim kirg on nüüdismuusika ning tema initsiatiivil on tellitud eesti heliloojatelt üle kümne uudisteose, mis on jõudnud esiettekanneteni. Putniņši plaadistustest pälvis koos Eesti Filharmoonia Kammerkooriga salvestatud CD „Schnittke. Psalms of Repentance. Pärt. Magnificat & Nunc dimittis” (BIS) 2018. aastal maineka Gramophone’i auhinna. Selle aasta kevadel omistati talle Maarjamaa Risti IV klassi orden.

Järgmised kontserdid annab Kaspars Putniņš koos Eesti Filharmoonia Kammerkooriga 12. novembril Tartu Pauluse kirikus ja 13. novembril Tallinna Niguliste kirikus, kus kõlavad Alfred Schnittke Koorikontsert, Arvo Pärdi „Sieben Magnificat-Antiphonen“ ja esiettekandele tuleb Ülo Kriguli uus teos „Aga vaata aina üles“.