Eesti filharmoonia kammerkoori juht Esper Linnamägi kommenteeris kontserdireisi Austraalias, mis on seni möödunud positiivsete emotsioonide saatel.

Kammerkoori kolmenädalane reis algas 26. jaanuaril, Austraalia päeval. Austraalias esinetakse nii koos Austraalia kammerorkestriga kui ka antakse a cappella kontserte. “See on üks väga põnev koostöö. Austraalia kammerorkestriga Eesti filharmoonia kammerkoori seob minevikus kaks koostööd. Samamoodi siin Austraalias, need lähevad kaua aega tagasi,” selgitas Linnamägi “Vikerhommikus”.

Nüüdseks on Austraalia kammerorkestriga antud juba mitu kontserti, kokku on neid üheksa. “Ma arvan, et iga kontsert läheb aina vabamas võtmes, mis ei tähenda, et need ei oleks olnud juba vabad ja toredad, aga see üksteise leidmine loksub mingisuguse aja jooksul paika. See, mis toimub, on üks väga tore ja huvitav muusika tegemine,” kinnitas Linnamägi.

Sydneys anti kontserte väljamüüdud saalidele, nüüd ootavad ees kontserdid pealinnas Canberras. “Tagsiside on siiamaani olnud väga-väga soe ja hea,” ütles Linnamägi.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on oma ajaloo jooksul käinud Austraalias turneedel varem kolmel korral, viimati 2013. aastal.