Uue hooaja esimene Helikaja on helilooja Arvo Pärdi 80. sünnipäeva eel pühendatud tema autoriplaatidele. Jutud muusika ilust plaatidel, meenutused hetkedest salvestustel ja lisaks ka mõned spekulatsioonid. Kuula laupäeval kell 9.

Saates jagavad oma mõtteid ja isiklikke lugusid inimesed, kes erinevatel põhjustel on Pärdi albumeid korduvalt käes hoidnud – nad on nendel plaatidel laulnud, neid analüüsinud ja süvenenult kuulanud.

Muusikaajakirjanik Immo Mihkelson spekuleerib, mis saanuks siis kui plaadifirma ECMi produtsent Manfred Eicher ei oleks juhuslikult oma autoraadiost paarkümmend aastat tagasi Pärdi “Tabula Rasat” kuulnud?
Mitmel Pärdi autoriplaadil laulnud tenor Arvo Aun avaldab, millisele albumile jäid salvestamise käigus juhuslikult linti linnuhääled.
Ühises vestlusringis räägivad Pärdi muusika ilust, ideaalidest ja nende otsingutest muusikateadlane Kerri Kotta, sopran Kaia Urb, ansambli Vox Clamantis kunstiline juht ja dirigent Jaan-Eik Tulve ning ajakirja “Muusika” peatoimetaja Ia Remmel.

Saate tegid helioperaatorid Katrin Maadik ja Helle Paas ning toimetaja Johanna Mängel.

Helikaja on eetris laupäeval, 5. septembril kell 9.05.
Saade kordub pühapäeval, 6. septembril kell 12.05.