Ajal, mil ERSO võidukalt kodumaale naaseb, jätkab EFK dirigent Daniel Reussi juhatusel edukalt tänavust USA turneed, mille tihedam osa aga alles ees. Praeguseks on seljatatud lisaks New Yorgi Lincoln Center’ esinemisele a cappella kontserdid imelise akustikaga Põhja-Carolina, Durhami Duke’i kiriku kõrgete võlvide all, Washington DC-s asuvas mõneti väiksemas St. John’s Episcopal Church’is, modernses Lexington, Virginias asuvas Lenfesti Kunstikeskuse saalis ning viimaks ülimalt tänulike kuulajatega täidetud Westport Connecticuti Kristuse ja Püha Kolmainsuse kirikus. EFK on jätmas siinsele publikule väga meeldejäävaid muusikalisi elamusi ning kahe poolega kontserdi mahukas kava (Brahmsi, Tobiase, Pärdi ja Schnittke koorimuusika), mis endise peadirigendi Daniel Reussi käe all liigutas suurt hulka kuulajaid. Kõik saalid alates 1600-kohalisest Duke’i kirikust kuni 300-kohalise Lenfesti Kunstikeskuseni on viimaste ridadeni publikust tulvil ning ka väga asjatundlikud külastajad ei ole pidanud pettuma. EFK on oma kõrgvormis ning dirigent Daniel Reussi sõnul tuleb tihtipeale tegeleda just sellega, et võimekad ja suurte häältega lauljad kontserdipaiku „lõhki ei laulaks“.

Kuna siinsed mastaabid ja vahemaad on väga suured, veedab kammerkoor küll suure osa ratastel, kuid seda enam poevad hinge just need momendid, mil kuulajad kontserdijärgsetel vastuvõttudel kontakti otsivad ja tunnistavad, et nautisid kontserdi iga sekundit või avastasid enda jaoks uue muusika, mida kohaliku kooriga repertuaari võtta.

Kammerkoori turnee jätkub nelja kontserdiga Cincinnatis, West Lafayettes, Naperville’s ja St. Paulis, kus tuleb muuhulgas ettekandele helilooja Edie Hilli uudisteos, kuid suurem osakaal on Eesti muusikal – lisaks Pärdile ja Tobiasele lauldakse Saare, Kreegi ja Tormise teoseid. Sellest, kuidas eestikeelne muusika siinset kuulajat ülimalt liigutab, võib aga ilmekalt lugeda näiteks online’i Põhja- Carolina kunstiajakirjas CVNC  ilmunud Geoffrey Simoni arvustusest 12. novembri EFK kontserdi kohta:

„Vastates publiku ovatsioonidele laulis koor lõpuks oma emakeeles, dirigent Reuss seismas koori kõrval, lubades lauljatel pakkuda veel kaunilt kõlavat Eesti muusikat.“

Lisalugudeks oli Kreegi seade vaimulikust rahvalaulust “Mu süda ärka üles” ja Härma “Ei saa mitte vaiki olla”.