23. veebruaril alustasid Eesti muusikud – Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerkorkester ja Tõnu Kaljuste – reisi üle Atlandi ookeani, et osaleda Ameerika koorijuhtide assotsiatsiooni konverentsil (lüh. ACDA) Salt Lake Citys.

6.veebruaril antakse kaks kontserti, mille kavasse on Tõnu Kaljuste valinud Arvo Pärdi teose „Aadama itk“, Brett Deani „Carlo“ ja Lepo Sumera „Concerto per voci e strumenti“ (3. osa). Eesti publikule esitati sama kava 19. veebruaril Mustpeade Maja saalis festivali „Täiuslik vaikus“ avakontserdil.

ACDA konverentsi võib pidada Ameerika Ühendriikide üheks olulisemaks koorimuusika tähtsündmuseks, kuhu on kutsutud osalema koorid üle maailma. EFK juhatuse liige Esper Linnamägi: „See konverents koondab väga palju koorimuusika valdkonna professionaale ning seetõttu on oluline, et Eesti esinduskollektiivid saavad näidata oma kõrget taset ning tutvustada põnevat kooslust Arvo Pärdi, Brett Deani ja Lepo Sumera loomingust“.

Lisaks esinemistele ACDA konverentsil annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor kolm a cappella kontserti, mis toimuvad 27. veebruaril Denveris, 28. veebruaril Beaver Creekis ja 2. märtsil Washingtonis. Kontsertidega tähistatakse Arvo Pärdi 80 ja Veljo Tormise 85. juubelit. Kavasse on lisatud ka Jean Sibeliuse „Rakastava“, et  märkida soome kuulsaima helilooja 150. sünniaastapäeva. A cappella kontserte korraldab agentuur Opus 3 Artists.