Eesti Filharmoonia Kammerkoor korraldab 28. mail algusega kell 14.30 oma prooviruumis avaliku arutelu „Ühismõtlemine: muusika ja tehnoloogia“, et leida ühenduslülisid nende kahe valdkonna vahel. Sündmust saab jälgida otseülekandes ERRi kultuuriportaali vahendusel: 

https://kultuur.err.ee/1609353537/otseulekanne-kell-14-30-vestlusring-uhismotlemine-muusika-ja-tehnoloogia

 

Vestlusringis võtavad sõna Eesti Virtuaal- ja Liitreaalsuse Assotsiatsiooni esindaja ja Frost FX tegevjuht Heiki Luts, ettevõtte Salv asutaja ja tegevjuht Taavi Tamkivi, EASi ja KredExi ühendasutuse loomemajanduse teemajuht Kadi Haljand, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Sandra Särav, Kultuuriministeeriumi audiovisuaal- ja digikultuurinõunik Karlo Funk, Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar. Arutelu juhib Urmas Vaino.

Tegemist on Latitude59 konverentsi programmi kõrvalüritusega.

SA Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhatuse liikme Esper Linnamägi sõnul soovitakse arutelul otsida uudseid ideid, kuidas muusikat luua, võimendada ja kommunikeerida läbi tehnoloogiliste võimaluste.

„Meie tulevik on paljus seotud tehnoloogia arenguga ja seetõttu huvitab mind, kas tehnoloogiate kasutuselevõtt toob publikut juurde klassikalises muusikas ja laiendab artisti globaalset kogukonda. Põnev on ka uurida, mis roll on virtuaal- ja liitreaalsuse lahendustel interaktiivsetes kontsertelamustes ja kuidas seda saaks kaasata muusikahariduses,“ arutleb Linnamägi.

Auditooriumisse on kutsutud arvamust avaldama nii tehnoloogia- kui kultuurivaldkonna esindajad. Kohalolijaltele pakutakse pool tundi enne ja pärast sündmust võimalust osa saada Ansambel U: virtuaalreaalsusprojektist Tarmo Johannese juhendamisel.

Tegemist on Eesti Filharmoonia Kammerkoori algatatud arutelude sarja teise sündmusega. Esimesel, jaanuaris toimunud avalikul arutelul “Ühismõtlemine – erasektori ja kultuurivaldkonna tulevikumudelid” otsiti uudseid lähenemisi koostööks kultuurivaldkonna ja eraettevõtluse vahel.

Avalik arutelu „Ühismõtlemine: muusika ja tehnoloogia“
28.05 kell 14.30-16.00 Eesti Filharmoonia Kammerkoori proovisaal, Toompuiestee 20, Tallinn.
Jälgi otseülekannet: ERRi kultuuriportaalis