Foto: Anneli Ivaste

Eesti Muusikaauhinnad 2024 klassikaalbumite kategoorias on Aasta Heliloomingu Albumi nominent Tõnu Kõrvitsa „The Sound of Wings / Tiibade hääl“.
Plaadi on salvestanud Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester ja solistid Marianne Pärna (alt) ning Laur Eensalu (vioola) dirigent Risto Joosti juhatusel. Välja andis albumi plaadifirma Ondine 2023. aasta juunis.
Teos „Tiibade hääl“ on inspireeritud USA lennunduspioneeri Amelia Earharti elust ja loomingust. Ta oli esimene naine, kes 1932. aasta mais lendas üksi ja ilma peatusteta üle Atlandi ookeani. Plaadi tekstide autor on Doris Kareva.
Lisaks on albumile jäädvustatud Tõnu Kõrvitsa „Pühapäevasoov“, kus soleerib Mariliis Tiiter. Plaadistus tehti Tallinna Metodisti kirikus ja salvestusmeeskonda kuulusid Tanel Klesment, Enno Mäemets ja Viive Mäemets.
Eesti Muusikaauhinnad 2024 võitjad selguvad 1. veebruaril toimuval suurejoonelisel galal. Vaata kogu nimekirja siit Eesti Muusikaauhinnad 2024.