Foto: Anneli Ivaste

Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tampere Cappella annavad 13. mail Tampere Toomkirikus ühiskontserdi, millest kujuneb kahe koori paariaastase koostöö kulminatsioon.

Tampere Cappella peadirigendi Markus Yli-Jokipii juhatusel tulevad ettekandele Arvo Pärdi teosed „An den Wassern“ ja „The Deer’s Cry“ ning Maurice DurufléReekviem“. Vokaalsolistidena astuvad üles Kristine Muldma ja Rainer Vilu ning organistina osaleb Kadri Toomoja.

Alates 2022. aasta algusest on kaks koori – Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tampere Cappella – vahetanud kogemusi ja teinud koostööd, mille üheks eesmärgiks on professionaalse kooritegevuse arendamine ning vabakutselise tasemel Tampere Cappella tegevuse nõustamine ja aitamine rahvusvahelisele tipptasemele. EFK on võõrustanud Tampere Cappella lauljaid Tallinnas ning loengud, töötoad ja arutelud on toimunud Tamperes.

Tampere Cappella on professionaalsete lauljate baasil moodustatud kammerkoor, mis asutati 2015. aastal. Nende repertuaaris on eelkõige klassikaline koorimuusika, kuid samuti soovivad nad publikule tutvustada uusi ja vähetuntud koorimuusika pärleid.

Tutvu kammerkooriga Tampere Cappella