Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) on sisenemas NFT ja Metaversumi maailma sooviga kasvatada oma kogukonda globaalses digiühiskonnas. Eesti Filharmoonia Kammerkoor tuleb välja „Joonase“ NFT kollektsiooniga Patron-of-Art.com platvormil ning seda esitletakse 9. ja 10. mail „NFT Tallinn 2023“ konverentsil.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori tegevjuhi Esper Linnamägi sõnul soovib kammerkoor laiendada oma missiooni digitaalsel kujul, jõuda valdkondadeüleselt digitaalse loomingu kaudu piirideta üldsuseni ning leida uudseid toetusmehhanisme enda tegevuse võimendamisel globaalses digikogukonnas. „Meie koostööparteriks on Šveitsi NFT platvorm Patron-of-Art.com, kelle meeskond aitab meid digitaalses maailmas. Tõenäoliselt oleme Eestis klassikalise muusika valdkonnas esimesi, kes sellega tegelevad,“ ütleb Linnamägi.

17 NFT-st koosnev kollektsioon põhineb kunstnik Martin Pedaniku plakatidisainile, mille ta kujundas Rudolf Tobiase 150. sünniaastapäeva tähistava oratooriumi „Joonas“ kontserdiprojektiks, mida juhatab Tõnu Kaljuste. Kunstnik on ise kujundust iseloomustanud: „Vesica Piscis on kahe võrdse ringi ristumisel tekkiv ühisosa. Seda on läbi ajastute kasutatud loomist, jumalikkust ja ka piiblilegende ilmestava kujundina.“

Tallinna Kultuurikatlas toimuval „NFT Tallinn 2023“ konverentsil 9. mai õhtul korraldataval oksjonil läheb müüki eksklusiivne raamistatud A2 formaadis Martin Pedaniku ja Tõnu Kaljuste signeeritud kunstiteos koos NFT ja pääsmetega sügisesele „Joonase“ kontserdile. Kollektsiooni eesmärk on koguda toetust Rudolf Tobiase oratooriumi „Joonas“ salvestuse ja kontserdiprojekti jaoks. EFK on esindatud konverentsil oma messiboksiga ning ühiselt teevad esitluse ja ettekande Patron-of-Art.com kaasasutaja Stephan Holzer ja Esper Linnamägi.

Patron-of-Art.com on tipptasemel NFT platvorm (www.patron-of-art.com) , kelle meeskond aitab kultuuriorganisatsioone nende strateegia toetamisel digitaalse evolutsiooni rännakul. NFT ehk non-fungible token on digitaalne vara, mis on loodud plokiahela tehnoloogia abil ning seda saab kasutada ainulaadsete digitaalsete kunstiteoste, muusika või videote omamiseks. NFT-de eripäraks on nende ainulaadsus ja autentsus, mis tagatakse kasutades plokiahela tehnoloogiat.

 

Tutvu kollektsiooniga: https://collect.patron-of-art.com/institution/estonianphilharmonicchamberchoir

Foto: „NFT Tallinn 2023“ konverentsil EFK tegevjuht Esper Linnamägi, EFK partnerlussuhete juht Annika Kuuda ja Patron-of-Art.com kaasasutaja Stephan Holzer