Foto Kaupo Kikkas

Eesti Filharmoonia Kammerkoor alustas kontserdireisi Saksamaal, Hollandis ja Türgis, kus kümne päeva jooksul antakse kuus kontserti Tõnu Kaljuste juhatusel.

Saksamaal ja Hollandis on 17.–21. aprillini kontserdipaikadeks Bielefeldi Rudolf-Oetkerhalle, Groningeni de Oosterpoort, Kerkrade teater ja Eisenachi Püha Georgi kirik. Nende kontserdasutuste ja -korraldajatega on Eesti Filharmoonia Kammerkooril olnud aastate jooksul pikaajalised sidemed. Eesti Filharmoonia Kammerkoori tegevjuhi Esper Linnamägi sõnul ootavad Euroopa suured kontserdimajad koori üha tagasi tänu eelnevatele õnnestunud kontsertidele, publiku soojale vastuvõtule ning järjepidevale koostööle korraldajatega. “Esitame seekord keerukat repertuaari ja viime Bachi loomingu nõudliku Saksa publiku ette, kes on selle muusikaga väga hästi tuttav,” ütleb Linnamägi.

Tõnu Kaljuste koostatud kavas on põimitud Eesti ja Saksa muusika. Cyrillus Kreegi loomingust kõlavad Taaveti laulud „Kiida, mu hing, Issandat“, „Õnnis on inimene“ ning ilmalik rahvaviis „Maga, maga Matsikene“. Johann Sebastian Bachi loomingust esitatakse motette „Komm, Jesu, komm“, „Lobet den Herrn, alle Heiden“ ja „Singet dem Herrn ein neues Lied“ ning Arvo Pärdi loomingust kõlavad „The Deer’s Cry“ ja „Magnificat“.

Turnee kaks viimast kontserti antakse Maailma koorimuusika sümpoosioni raames Istanbulis. Sümpoosioni avakontsert toimub 25. aprillil Istanbuli ooperiteatris, kus Türgi riiklik koor esitab Ragnar Rasmussen juhatusel türgi ja norra koorimuusikat ning Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses ja Tõnu Kaljuste juhatusel kõlavad osad Veljo Tormise tsüklist “Eesti kalendrilaulud” ning “Raua needmine”. Turnee lõpetab kontsert Bachi, Pärdi ja Nystedti loominguga 26. aprillil Püha Antoniuse kirikus Istanbulis.