Foto Kaupo Kikkas

4. ja 5. aprillil esineb Eesti Filharmoonia Kammerkoor Itaalis, kus esitatakse Arvo Pärdi loomingut Tõnu Kaljuste juhatusel.

4. aprillil toimub Arvo Pärdi autoriõhtu San Vittore basiilikas, Vareses, kus kõlavad a cappella teosed: “Da pacem Domine”, “Magnificat”, “Nunc dimittis”, “The Deer’s Cry”, “Dopo la vittoria” ning osad teosest “Kanon pokajanen”.

5. aprillil esinetakse koos Tallinna Kammerorkestriga Luciano Pavarotti nimelises teatris Modenas. Seal tulevad ettekandele „Silouans Song“ keelpillidele, „Magnificat“, “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks” keelpillidele ja kellale, „Nunc dimittis“, „Trisagion“, “Adam’s Lament ” segakoorile ja keelpillidele.

EFK tegevjuhi Esper Linnamägi sõnul on kooslus Tõnu Kaljuste, EFK ja TKO oodatud välislavadele esinema Arvo Pärdi muusika hinnatud interpreetidena. “Samas pean märkima, et esinemisi Itaalias leida ei ole kerge. Meil on see õnnestunud tänu väga heale partnerile Isabella Bertonile, kellega oleme koostööd teinud juba aastakümneid,” ütleb Linnamägi.

Kontserte korraldab Lorenzo Baldrighi Artists Management.