Altus Recordsi alt ilmunud plaadile “Easter Songs” on salvestatud kolm Richard Harvey lihavõtteteemalist teost I See His Blood, Am I A Stone? ja Easter, mida esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja instrumentaalansambel, kuhu kuuluvad kaks viiulit, tšello ja harf, juhatab šveitsi dirigent Jérôme Kuhn. Salvestus toimus Haapsalu Toomkirikus.

Oma teoste tekstid on Harvey valinud eripalgelistelt autoritelt, kelleks on Iiri vabariiklaste mässumeelne poeet Joseph Plunkett (1887–1916), prerafaeliitide rühmitusse kuuluv Christina Rossetti (1830–1894) ning 17. sajandi Inglise-Walesi preester ja muusik George Herbert (1593–1633).

“Mind on alati tõmmanud religioosne suund muusikas, mis ulatub Thomas Tallist Fauré ja Britteni kaudu tänapäevaste heliloojateni, nagu John Tavener ja Arvo Pärt,” ütleb Harvey.

„Sõltumata religioonist või ka selle puudumisest, on kirikud loodud koorimuusika jaoks. Kirikud inspireerivad mind katsetama ning varieerima tuttavaid elemente ootamatutes kooslustes. Olen nendes lühilauludes kasutanud näiteks palju harfi – pigem oreli või klaveri asemel –, sest mulle meeldib, kuidas see täiendab maailmatasemel Eesti koori säravaid hääli.”

Richard Harvey on õppinud Londoni Kuninglikus Muusikakolledžis ja teinud kaasa  Briti noorte sümfooniaorkestris. 1970. aastate alguses asutas ta progerokk ansambli „Gryphon“. Mitmekülgse heliloojana on Harvey loonud muusikat paljudes žanrites ja erinevatele koosseisudele. Eraldi märkimist väärib tema kitarrikontsert „Concerto Antico“. Suurt tuntust on ta kogunud filmimuusika loojana, näiteks on ta kirjutanud muusika filmile „Da Vinci kood“ ning animafilmile „Väike prints“. Teda on tunnustatud BAFTA ja Annie auhindadega ning neljal korral nomineeritud Ivor Novello auhinnale. Richard Harvey kireks on muusikainstrumendid ning tema kogusse kuulub ligi 800 erinevat pilli kogu maailmast.  Ta on asutanud heategevusorganisatsiooni MAE Foundation, mis pakub lastele muusikaga tegelemise võimalusi põgenikelaagrites.

“Easter Songs” on Richard Harvey jaoks neljas album ning teine koostöö Eesti Filharmoonia Kammerkooriga, 2019 valmis tema loominguga EFK ja dirigent Heli Jürgensoni esituses album Evensong.