Eesti Filharmoonia Kammerkoori meeskoor laulab Luxembourgi Grand Théâtre’s Richard Wagneri ooperis „Tristan ja Isolde“, mille esietendus toimus eile, 27. veebruaril.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor sai kutse osaleda ooperiproduktsioonis pärast õnnestunud osalemist Aix-en-Provence’i ooperifestivalil, kus meeslauljad osalesid Wagneri ooperi „Tristan ja Isolde“ etendustel. Sama produktsiooni, mille lavastaja on Simone Stone, etendatakse 27. veebruarist kuni 5. märtsini kolmel korral Luxembourgi Grand Théâtre’s. Ooperi muusikaline juht on Lothar Koenigs, nimiosi esitavad Daniel Franck ja Ann Petersen ning kaasatud on Luxembourgi Filharmooniaorkester.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori tegevjuhi Esper Linnamägi sõnul on ooperis osalemine muutunud koori jaoks regulaarseks tegevusvaldkonnaks, kuigi ooper ei ole koori põhižanr. „See on suur tunnustus, et Eesti Filharmoonia Kammerkoori kutsutakse järjepidevalt osalema kõrgetasemelistes ooperiproduktsioonides, mis nõuavad väga head tehnilist kvaliteeti ja erinevate ajastute muusika tunnetamist,“ tõdeb Linnamägi.

„Viimati tegime kaasa ooperimaailma suursündmusel, Aix-en-Provence’i festivalil esietendunud Kaija Saariaho ooperi „Innocence“ esiettekandel. Ka sel suvel oodatakse meid taas samale festivalile osalema Alban Bergi ooperi „Wozzeck“ etendustel, mida  juhatab Sir Simon Rattle,“ lisab Linnamägi.

Luxembourgi ooperiteatris on Eesti Filharmoonia Kammerkoor ka varem esinenud, 2005. aastal osaleti seal Puccini ooperi „Boheem“ etendustel.