Foto: Rene Jakobson

Tõnu Kaljuste, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester annavad 8.-11. detsembrini kontserte kavaga „Jõul“ Eesti erinevais paigus, kus koostöös MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liiduga pakutakse paljudele peredele võimalust tulla nautima igihaljast jõulumuusikat.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori tegevjuht Esper Linnamägi ütleb, et kuna jõulud on peredega kokkutulemise aeg, siis soovib kammerkoor veeta jõulueelset aega koos oma parimate muusikutest sõpradega – Tõnu Kaljuste ja Tallinna Kammerorkestriga. „Mis võiks olla veel parem, kui saame jagada seda koosolemise rõõmu ka paljude teiste peredega, kutsudes neid koos lastega nautima kaunist jõulumuusikat,“ lisab Linnamägi.

Kontsertidel Pärnus, Käinas ja Tallinnas kõlavad armastatud jõululaulud, nagu näiteks „Üks roosike on tõusnud“, „Ma tulen taevast ülevalt“, „Oh kuusepuu“ „Karjased, oh öelge meile“ „Püha öö“ ja paljud teised, mis on seatud spetsiaalselt keelpilliorkestrile ja koorile. Pidulikkust ja sära kavasse lisab veelgi kahele koorile, solistidele ja instrumentidele loodud „Dixit Dominus“, mis kuulub Antonio Vivaldi olulisemate kirikuteoste hulka. Võimsas teoses soleerivad Eesti Filharmoonia Kammerkoori solistid Yena Choi, Laura Štoma, Anna Dõtõna, Danila Frantou, Raul Mikson ja Geir Luht.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester ja Tõnu Kaljuste on aastaid ühiselt kontserte andnud nii Eestis kui ka kaugemal – Euroopast Austraaliani ja Aasiast Põhja-Ameerikani. Arvo Pärdi muusika hinnatud interpreetidena on neid kutsutud esinema maailma paljudele mainekatele lavadele. Kollektiivide ja Tõnu Kaljuste ühine salvestis „Adam’s Lament“ (ECM) pärjati Grammy auhinnaga. Tõnu Kaljuste asutas Eesti Filharmoonia Kammerkoori 1981. aastal ja Tallinna Kammerorkestri 1993 ning on mõlema kollektiivi peadirigent.

Kontserdid „Jõul” toimuvad:
8.12 kell 19 Pärnu kontserdimajas
9.12 kell 18 Käina Huvi- ja Kultuurikeskuses
11.12 kell 17 Tallinna Jaani kirikus