Foto: Esper Linnamägi

Eesti Filharmoonia Kammerkoor osales esmakordselt arvutimängu produktsioonis, salvestades Olivier Derivière loodud muusika mängule „A Plague Tale. Requiem“. Focus Entertainment ja Asobo Studio esitlesid arvutimängu 12. oktoobril Pariisis, kuhu kammerkoor oli kutsutud salvestatud muusikat esitama.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori jaoks on esmakordne teha koostööd arvutimängu valdkonnas. Pakkumise koorile tegi prantsuse helilooja Olivier Derivière, kes on spetsialiseerunud arvutimängudele muusika loomisele ning võitnud mitmeid auhindu ja nomineeritud BAFTA auhinnale (2017).

Eesti Filharmoonia Kammerkoori juht Esper Linnamägi: „Olivier on selles valdkonnas rahvusvaheliselt väga tunnustatud tegija. Ta on kammerkoori tegemisi jälginud ning oleme aastaid otsinud koostöövõimalusi. Selle mängu puhul sai see teoks, kuna ta kujutas oma muusika esitajana just kammerkoori ette ning kirjutas spetsiaalselt meile.“

Arvutimängu „A Plague Tale. Requiem“ (järg mängule „A Plague Tale. Innocence“) jaoks salvestati Lodewijk van der Ree juhatusel kahe sessiooni jooksul umbes 60 minutit vokaalmuusikat, millele integreeriti juurde instrumentaalpartiid.

„Kuigi arvutimängude maailmaga on minu suhe isiklikult nõrk, on see koori jaoks erakordne kogemus teha koostööd selle valdkonna tippudega,“ lisab Linnamägi. „Meil oli au esineda ka mängu esitlusel, mis esmakordselt korraldati muusikast lähtuvalt.“

Helirežissöörina osales salvestusel üle veebi Los Angelesest John Kurlander, kes on teinud koostööd ansambliga The Beatles ning osalenud „Sõrmuste isanda“ filmitriloogia salvestusprojektides. Eesti poolt oli helirežissöörina kaasatud Siim Mäesalu.