Eesti filharmoonia kammerkoor tutvustab Narvas eesti muusikakultuuri

Maailmas üks hinnatumaid Eesti muusikakollektiive annab neljapäeval, 22. septembril TÜ Narva kolledžis tasuta kontserdi, mis on pühendatud meie ühisele ruumile − loodusele. Samas on avatud näitus kammerkoori tänavustest muusikasündmustest.

“Kuigi inimesed on erinevad, ei ole me tegelikult üksteisest kaugel, sest hingame sama õhku, jalutame samas metsas ja ka silmapiir on meil ühine. Nagu Jaan Kaplinski on kirjutanud: “Seesama meri meis kõigis.” Eesti heliloojad ja luuletajad on leidnud inspiratsiooni loodusest, sest mõistetakse, kui oluline see meie kõigi jaoks on. Nende hääl kõlab luuletuste kaudu koorimuusikas, mis on kollektiivne, universaalne ja mitmehäälne,” sõnas Lodewijk van der Ree.

“Eesti filharmoonia kammerkoor laulab sellel kontserdil loodusest, sest meie olemegi loodus,” lisas dirigent.

Narva kolledži näituste ja ürituste ruumis on terve septembrikuu üleval Eesti filharmoonia kammerkoori fotonäitus “Hääleruumid”. Fotoseeriate keskmes on inimesi ühendavad igavikulised teemad, millele kammerkoor muusikalise tegevuse kaudu oma hääle annab − kõigeülene vajadus rahu järele, julgus teostada oma unistusi ja tahe teha teisiti.

Fotod on valitud koori 2022. aasta muusikasündmuste hulgast, muu hulgas Arvo Pärdi loomingu kontserdilt “Anna meile rahu” Narva Issanda Ülestõusmise peakirikus “Tallinn Music Week’i” raames. Fotode autor on Anneli Ivaste, näituse kuraator Kristel Schwede.