BIS Recordsilt ilmus Ülo Kriguli autoriplaat, kuhu on koondatud helilooja, Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja dirigent Kaspars Putniņši mitmeaastase koostöö vili. Plaadile on salvestatud „Vesi ise“ koorile ja elektroonikale (tekst Ilmar Laaban), „And the Sea Arose“ („Ja järv hakkas tõusma“) koorile ja keelpillidele (tekst Matteuse ja Johannese evangeeliumide põhjal), „Aga vaata aina üles“ koorile (tekst Uku Masing) ning „liquid turns” koorile ja elektroonikale. Neist kolm viimast valmisid aastatel 2019–2020, mil Krigul oli EFK juures resideeriv helilooja. Eesti Filharmoonia Kammerkooriga koos musitseerib plaadil Tallinna Kammerorkester.

Ülo Krigul (1978) lõpetas 2003. aastal Eesti Muusikaakadeemia kompositsiooni erialal Raimo Kangro ja René Eespere juhendamisel. 2004–2005 täiendas ennast Viini Muusika ja Kaunite Kunstide Ülikoolis professor Detlev Müller-Siemensi juures. 2006. aastal lõpetas ta magistrikraadiga Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (juhendaja Tõnu Kõrvits).
Oma loomingu eest on ta pälvinud mitmeid tunnustusi sh Heino Elleri nimelise muusikapreemia (2006), Eesti Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali aastapreemia (2006 ja 2007), „Eesti muusika päevad 2012“ heliloojapreemia, Monaco Prints Pierre’i Fondi muusikapreemia (2014), Eesti Muusikanõukogu preemia (2016) ning Lepo Sumera nimelise heliloomingu preemia (2021). 2016. aastal saavutas Ülo Kriguli teos „Vesi ise“ rahvusvahelisel heliloojate rostrumil Wrocławis teise koha.

Vaata ka: BIS Records