Foto: Kaupo Kikkas

Kontsert “Eesti Filharmoonia Kammerkoor 40” Tõnu Kaljuste juhatusel toimub 30.06 kell 19.00 Noblessneri valukoja Nobeli saalis. Kavas: Kimmo Pohjonen „Vabadus“ (esiettekanne), Zoltán Kodály „Laudes Organi”.

Raamat “Kammerlauljad” jutustab Eesti Filharmoonia Kammerkoorist, kes on sündinud unistusest, kasvanud ja arenenud koos Eesti muusikaga ning jõudnud professionaalse klassikalise muusika maailmas tipptegijate hulka. Eesti esinduskoori tegevust ja teekonda läbi nelja aastakümne peegeldavad erinevad lood: avatakse nelja peadirigendi mõttemaailma, analüüsitakse Veljo Tormise ja Arvo Pärdi seoseid kooriga, viiakse lugeja kuulsate saalide kulisside taha ja lavasärasse ning jutustatakse ootamatuid ja naljakaid mälestusi. Autorid Allan Vurma, Kristina Kõrver, Hele-Mai Poobus ja Kersti Inno.

Plakatinäitus 30.06 kontserdi ajal Noblessneri valukojas toob välja koori olulisemad kontserdid; kuraatorid Mari Kaljuste ja Tõnu Tormis.

Fotonäitus “Peaproov” 6.06–31.07 galerii Positiiv akendel eksponeerib Anneli Ivaste fotoseeriat, mis toob rambivalgusse Eesti Filharmoonia Kammerkoori proovides sündinud erilised hetked, olukorrad ja emotsioonid; kuraator Kristel Schwede.