Foto: Karen Härms

SA Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhatuse liikmeks valiti järgmiseks viieks aastaks tagasi Esper Linnamägi, kes on töötanud selle tippkollektiivi juhina alates 2011. aastast.

Sihtasutuse nõukogu kinnitas ekspertkomisjoni ettepaneku tunnistada konkursi võitjaks Esper Linnamägi.

„Eesti Filharmoonia Kammerkoori pühendumisel ja märkimisväärsetel saavutustel muusikamaailma meistriklassis on oluline roll Esper Linnamägi professionaalsel juhtimisel. Jagan heameelt, et Esper on valmis oma elu jätkuvalt Eesti Filharmoonia Kammerkoorile pühendama,” ütles konkursi komisjoni juhtinud nõukogu liige Ilona Leib.

 

Esper Linnamägi juhina tegutsemise ajal on Eesti Filharmoonia Kammerkoor kujundanud nii Eesti kultuurimaastikku kui kuulunud rahvusvahelisse kõrgtasemel klassikalise muusika kontserdiellu, mida näitavad jätkuvad koostööd paljude tippmuusikutega kogu maailmas, sh Los Angelese Filharmoonikud ja Gustavo Dudamel, Les Musicens de Louvre ja Marc Minkowski, Londoni Sümfooniaorkester ja Sir Simon Rattle jpt. Kammerkoori on kutsutud esinema sellistesse muusikamekadesse, nagu Viini Kontserdimaja, New Yorgi Carnegie Hall, Sydney Ooperimaja, sel hooajal esineti Zürichi Tonhalle’s, La Seine Musicale’s ja teistes väärikates kontserdipaikades. 2020. aastal valis BBC muusikaajakiri Classical Music Eesti Filharmoonia Kammerkoori kümne parima koori hulka maailmas. Viimaste oluliste sündmuste hulka kuulub veel osalemine eelmise aasta suvel Aix-en-Provence’i ooperifestivalil Kaija Saariaho ooperi „Süütus” maailmaesietendustel ning mitmed plaadiauhinnad Schnittke ja Pärdi loomingu salvestiste eest – Gramophone’i auhind, Grammy-nominatsioon ja „Diapason d’Or de l’Année”.

 

Esper Linnamägi sõnul on Eesti Filharmoonia Kammerkoori eesmärk olla paindlik institutsioon muusikavaldkonnas, kes on avatud erinevale repertuaarile ning pakub ettekannetel parimat kvaliteeti. „Töötame Eesti muusikakultuuri arendamise nimel ning esitleme seda enda publikule nii Eestis kui erinevates kontserdisaalides kõikjal maailmas. Eesti Filharmoonia Kammerkoor aitab kanda meie rahvuslikku identiteeti ning on klassikalise muusika valdkonna hinnatud kollektiiv nii kohalikul kui rahvusvahelisel areenil,” ütleb Linnamägi.

 

Esper Linnamägi on juhiks kasvanud Eesti Filharmoonia Kammerkoorist, olles olnud aastaid laulja, seejärel produtsent ning alates 2011. aastast kollektiivi juht. Ta on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias laulu eriala, seejärel magistriõppe kultuurikorralduse erialal ning täiendanud end kultuurimänedžeride kursusel DeVos Instituudis Kennedy Keskuses ja Marylandi Ülikoolis Ameerika Ühendriikides, Washingtonis. Ta on täiendanud ennast Tallinna Majanduskoolis „e-turunduse“ valdkonnas ning praegu omandab teist magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis õppekavaga „Digitaalsed muutused ettevõttes“.