Eesti Filharmoonia Kammerkoor ning helilooja ja koorijuht Pärt Uusberg esitavad kaunikõlalist jõuluaja muusikat. Otseülekanne Tallinna Jaani kirikust 9. detsembril kell 19. Vahendab Kaisa Jõhvik.

Eesti Filharmoonia Kammerkooriga annab Pärt Uusberg kontserdid esmakordselt ja selle iseäranis tiheda kalendriga kollektiiviga koos musitseerimise võimalus avanes Uusbergil tänu VII Eesti noorte koorijuhtide konkursil pälvitud EFK eripreemiale.
Juba konkursi eel seadis helilooja ja dirigent sihiks, et saabuks aeg, mil tema teos “Missa Tagore” kõlaks EFK esituses.
See unistus saab nüüd teoks neljal järjestikusel õhtul Eestimaa kaunites kirikutes.

Lisaks kontserdi nimiloole on kavas Anton Bruckneri motetid “Ave Maria”, “Christus factus est” ja “Os justi” ning Edward Elgari “Enigma variatsioonidest” populaarseima ehk üheksanda variatsiooni vokaalversioon “Lux Aeterna”.

Pärt Uusberg on sellise kava koostanud, pidades silmas Eesti Filharmoonia Kammerkoori unikaalset kõla selle parimal kujul ja uskudes, et see muusika sobib hästi detsembrikuu algusesse, kus oleme veel osati hingedeaegses sügises, aga ka juba jõuluootuses.

Otseülekanne Tallinna Jaani kirikust algab kell 19.
Helirežissöör on Ats Treimaa, vahendab Kaisa Jõhvik.