Foto: Kaupo Kikkas

Eesti Filharmoonia Kammerkoor annab Tõnu Kaljuste juhatusel homme, 25. septembril kontserdi Zürichi äsja renoveeritud Tonhalle kontserdimajas Arvo Pärdi ja Maurice Duruflé loominguga.

„Teeb rõõmu, et eestlastel on kanda nii oluline roll Euroopa väärika kontserdimaja avamispidustustel,“ ütleb koori sihtasutuse juhatuse liige Esper Linnamägi. „Nädalapäevad tagasi juhatas Tonhalle’s avakontserte Paavo Järvi. Nüüd on kutsutud Eesti Filharmoonia Kammerkoor esinema oreliõhtu raames, mistõttu on meie kavas tähtis osa lisaks koorile ka orelil,“ lisab Linnamägi.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdil tulevad ettekandele Arvo Pärdi a cappella loomingust „Magnificat“, „Deer’s cry“, „Nunc dimittis“ ja „Dopo la vittoria“. Sama helilooja orelimuusikast kõlavad organist Kadri Toomoja esituses „An den Wassern zu Babel” ja „Veni creator“. Koor ja orel esitavad ühiselt 20. sajandi prantsuse helilooja ja organisti Maurice Duruflé peateose „Requiem”.

1895. aastal valminud Zürichi Tonhalle renoveerimistööd kestsid neli aastat, mille käigus anti kontserdimajale selle esialgne välimus. Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb Tonhalle kõrgelt hinnatud akustikaga saalis esmakordselt.

Tagasi Eestisse naastes jätkub Eesti Filharmoonia Kammerkoori 40. sünnipäevahooaeg koos Tallinna Kammerorkestri ja Tõnu Kaljustega Beethoveni „Missa solemnise“ ettekannetega 2. oktoobril Tartus ja 3. oktoobril Tallinnas.