“In principio” on kaheteistkümnes plaadifirmalt ECM ilmunud album Arvo Pärdi muusikast. Lisaks plaadi nimiteosele kõlavad albumil veel viis helitööd, mille kõlamaailm ulatub intiimselt õrnadest kujunditest jõulise dramatismini.

Eesti muusikaelu seisukohalt oli plaat oluline seetõttu, et pärast kümneaastast vahepausi salvestati album taas Tallinnas ning eesti muusikute osalusel. Plaadi võtmefiguuriks on dirigent Tõnu Kaljuste, kes 1990. aastate alguses suutis veenda Pärti, et eesti muusikud on võimelised esitama tema loomingut kõige kõrgemal tasemel. Kaljustele on “In principio” viies Pärdi muusikaga plaat koostöös firmaga ECM.

Pärdi loomingut esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja Tallinna Kammerorkester, dirigeerib Tõnu Kaljuste.

Albumit tutvustab Nele-Eva Steinfeld.