EFK osaleb mainekal Aix-en-Provence’i ooperifestivalil

Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) on kutsutud osalema mainekale Aix-en-Provence’i ooperifestivalile, kus koor teeb kaasa kahes ooperiproduktsioonis – Kaija Saariaho «Innocence» ja Richard Wagneri «Tristan ja Isolde».

EFK alustas kohapeal dirigent Susanna Mälkki käe all Kaija Saariaho ooperi «Innocence» proovidega, mis kestavad juuni lõpuni. Maailmaesiettekanne leiab aset 3. juulil Grand Théâtre de Provence’is ning kokku antakse neli etendust. Ooper on sündinud pika rahvusvahelise koostööprotsessi tulemusena, mille ühistellimuses osalesid Aix-en-Provence’i ooperifestival, Covent Gardeni Kuninglik Ooper, Soome Rahvusooper, San Francisco Ooper ja Hollandi Rahvusooper. Libreto on ooperile kirjutanud Sofi Oksanen ning see põhineb koolivägivalla juhtumil. Ooperi lavastab Simon Stone ning kaasatud on Londoni Sümfooniaorkester ja rahvusvaheline kõrgetasemeline solistideansambel.

EFK teeb kaasa ka Wagneri ooperi «Tristan ja Isolde»» viiel etendusel ajavahemikus 5.-15. juuli. Seda juhatab muusikamaailma üks tippnimesid Sir Simon Rattle, kelle käe all laulab EFK esmakordselt. Ka selle ooperi lavastab Simon Stone ning osaleb Londoni Sümfooniaorkester. Nimiosades soleerivad Stuart Skelton ja Nina Stemme.

Festivali programmis on kontserdid ja erinevate ajastute ooperid maailma tipptegijate esituses, mis on kujundanud Lõuna-Prantsusmaal Aix-en-Provence’is toimuvast muusikasündmusest ühe mainekama festivali maailmas. Sel aastal 30. juunist kuni 25. juulini toimuval festivalil on EFK varem osalenud kahel korral, aastatel 2011 ja 2013.

Vt veel: Postimees