Täna, 24. mail kell 21.30 (eesti aja järgi) on Euroopa maineka klassikalise muusika kanali eetris Arvo Pärdi autoriõhtu Tallinna Kammerorkestri, Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja dirigent Tõnu Kaljuste esituses. Kontsert on salvestatud Pariisi Filharmoonias.

Kavas on Arvo Pärdi teosed „Fratres“ (solist Harry Traksmann), „Cantus in memoriam Benjamin Britten“, „Adam’s Lament“, „Salve Regina“ ja „Te Deum“. 2014. aasta pälvis Tõnu Kaljuste Arvo Pärdi autoriplaadi „Adam’s Lament” eest Grammy auhinna. Plaadil on kaasategevad Tallinna Kammerorkester ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor.

Arvo Pärdi loomingut salvestava plaadifirma ECMi asutaja ja juhi Manfred Eicheri sõnul on Tõnu Kaljuste koos Tallinna Kammerorkestri ja Eesti Filharmoonia Kammekooriga üks suurimaid Pärdi eksperte. «Neil on täpne stiilitaju ja hea tunnetus,» iseloomustab muusikuid Arvo Pärt.

Täna Mezzo eetris kõlav Arvo Pärdi autori kontsert on salvestatud 20. oktoobril 2018. aastal „Eesti Vabariik 100“ sündmuste raames. Kontsert on jälgitav ka Mezzo veebitelevisioonis: https://www.mezzo.tv/en/Classical/Arvo-P%C3%A4rt-at-the-Philharmonie-de-Paris-2441?fbclid=IwAR3_8OLgT-BWESdxc2nZbXD-0koO7nTRJhZM2DQsQ5l2K7d2VXQx3-o5lpg