Tõnu Kaljuste, Tallinna Kammerorkester ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor koos solistidega valmistusid detsembri alguses Beethoveni „Missa solemnis“ kontsertideks, kuid seoses COVID-19 nakkuskordaja jõulise tõusuga Eestis ja ettekantava teose erakordselt suure esituskoosseisuga otsustati toimumine lükata uude aastasse.

Beethoven „Missa solemnis“ sama koosseisu esituses toimub:

  • 2. oktoobril 2021 kell 19.00 Tartu Pauluse kirikus
  • 3. oktoobril 2021 kell 19.00 Tallinna Jaani kirikus (NB! toimumiskoht on muutunud)

Mõlemal kontserdil kehtivad 02.12.2020 Tallinna või 03.12.2020 Tartu samale kontserdile ostetud piletid. Juhul, kui uued toimumiskuupäevad siiski ei sobi, on võimalik pileteid tagastada Piletilevi kaudu kuni 27.12.2020.

„Missa solemnis“ on mastaapne teos suurele koorile, solistidele ja orkestrile, mida mahukuse tõttu võetakse Eestis harva kontserdikavasse. Beethoveni ise pidas „Missa solemnist“ oma kõige tähtsamaks teoseks 9. sümfoonia kõrval.

Praegune aeg ei soosi grandioosseid kontserdiprojekte nagu me Beethoveni “Missa solemnisega” oma kuulajatele soovisime pakkuda. Seetõttu olime sunnitud tegema otsuse viia kontserdi toimumine tervisekriisi kõrghetkelt ajale, kui suursündmuste korraldamine on taas võimalik, põhjendasid muudatust Tallinna Filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhatuse liige Esper Linnamägi.

Tõnu Kaljuste, Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester on aastaid ühiselt kontserte andnud. Neid on kutsutud esinema paljudele mainekatele lavadele Austraaliast Põhja-Ameerikani, sh New Yorgi Carnegie Halli, Pariisi Filharmooniasse ning viimati Hamburgi Elbphilharmonie’sse. Mõlema kollektiivi asutaja Tõnu Kaljuste on rahvusvaheliselt hinnatud koori- ja orkestridirigent. Tema tööd on korduvalt esitatud Grammy nominendiks ning ta on pälvinud 2014. aastal Grammy auhinna albumi eest Arvo Pärt „Adam’s Lament“ (ECM).

Kontserte korraldavad Tallinn Filharmoonia ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor.

 

 

Krista Must, 5156364, krista.must@corpore.ee