Esmakordselt teevad koostööd kolme Balti riigi professionaalsed koorid – Leedu riiklik koor „Vilnius“, Läti riiklik koor „Latvija“ ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Oma kontsertidega tähistavad koorid 30. aastapäeva Leedu, Läti ja Eesti taasiseseisvumisest.

Koorid esinevad hooaja jooksul Balti riikide pealinnades kokku kuue kontserdiga, et tutvustada oma koorikultuuri ja pakkuda kuulamiseks paremikku oma heliloojate loomingust.

6.oktoobril tuleb Eestisse külla Leedu esinduskollektiiv, riiklik koor „Vilnius“, kes esineb peadirigendi Artūras Dambrauskase juhatusel Tallinna Niguliste kirikus. Värvikas kavas pealkirjaga „Õhtuserenaad“ pakutakse külakostiks nii ilmalikku kui vaimulikku muusikat Leedu tänapäeva heliloojatelt.

Eesti publikul on võimalus tutvuda Leedu koorikultuuriga ning saada põgus ülevaade nende tunnustatud heliloojate loomingust riigi parima koori esituses. „Vilnius“ on 50 tegevusaasta jooksul võitnud publiku südamed nii kodus kui võõrsil tänu oma mitmekesisele repertuaarile, kõrgetasemelisele esitusele ja rikkalikule kõlakultuurile. Nende koori on iseloomustatud kui suurepärast loomingulist ja professionaalset kollektiivi, kes oskab köita publikut unikaalsete kavadega.

„Vilniuse“ koori peadirigent Artūras Dambrauskas on hinnatud koorijuht ning õppejõud, kes tutvustab publikule värsked suundi koorimaailmas ning tõlgendab tundlikult nii tänapäevast kõlamaailma kui esitab veenvalt kooriklassikat eelmistest perioodidest.

ÕHTUSERENAAD
6.10.2020 kell 19.00 Tallinna Niguliste kirikus
Leedu riiklik koor „Vilnius“
Dirigent Artūras Dambrauskas
Kontserdi korraldaja: Eesti Filharmoonia Kammerkoor
Piletid 10−15 € Piletilevis