7. augustil, Veljo Tormise 90. sünniaastapäeval vallutas Noblessneri valukoja Tormise muusika päralt. Koos Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Tallinna Kammerorkestri ja solistidega tegi Tõnu Kaljuste tagasivaate Veljo Tormise loomingule.

See pilguheit seljataha on justkui antud läbi Tormise enda silmade – kava teljeks oli 2009. aastal valminud varasemate vokaalteoste seaded keelpilliorkestrile pealkirjaga „Reminiscentia“, mida helilooja on ise kirjeldanud kui „meenutust, unistust, mälestust möödunust, hüvastijättu oma loominguga, tagasivaadet elule“. Kavas põimusid Tormise loomingu erinevad tahud: koori-, soolo- ja orkestrimuusika ning luuletekstidel ja rahvaluulel põhinev looming.

Loe lähemalt https://elu.ohtuleht.ee/1008943/galerii-noblessneri-valukoda-taitus-veljo-tormise-sunniaastapaeval-tema-muusikaga