Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) alustab turneed Hollandis, kus täna antakse esimene kontsert Tilburgi teatris. Tihedas 8-päevases kontserdigraafikus esinetakse Kaspars Putniņši juhatusel seitsme a cappella kontserdiga. Koostöös turnee korraldaja Amsterdami Muziekgebouw’ga valiti kavasse Arvo Pärdi teosed „Summa“ ja „Nunc dimittis“ ning Sergei Rahmaninovi „Püha Johannes Kuldsuu liturgia“ (op 31).

Eesti Filharmoonia Kammerkooril on tihedad sidemed Hollandi muusikaelu korraldajatega, kellega on koostööd on tehtud juba aastaid. Seekordne turnee saab teoks tänu kammerkoori eelmistele edukatele esinemistele Amsterdamis 2016. ja 2018. aastal, kui publikul oli EFK vastu väga suur huvi ning kontserdid müüdi kiiresti välja.

Amsterdami Muziekgebouw direktori Boudewijn Berentseni sõnul esindab EFK võrratut Eesti koorikultuuri kõrgeimal tasemel ning Amsterdami publik on vaimustuses EFK kristallselgest ja soojast kõlast. „EFK on viimastel aastatel üles ehitanud väga hea reputatsiooni meie maal, mistõttu soovisid koori presenteerida lisaks meie kontserdimajale veel teisedki korraldajad,“ lisab Berentsen.

Seekordne turnee on EFK jaoks pikim Hollandis ning hõlmab selliseid olulisi kontserdipaiku, nagu Tilburgi teater (13.02), Heerleni teater (14.02), Eindhoveni Muziekgebouw (15.02), Enschede Muusikateater (16.02), Groningeni De Oosterpoort (18.02), Arnhemi Linnateater (19.02) ja Amsterdami Muziekgebouw (20.02).

Lisaks neile on EFK-l sel aastal tulemas veel teisigi esinemisi Hollandis, kus aprillis antakse kolm kontserti Arvo Pärdi festivalil Amsterdami Muziekgeouw’s.