Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Kaspars Putniņš album „Ferenc Liszt Via Crucis / Arvo Pärt Sacred Choral Works“ valiti Eesti Muusikaauhinnad 2020 Aasta Klassikaalbumi nominendiks.

Plaadil esitab klaveripartiid Liszti teoses Kalle Randalu, albumi andis välja plaadifirma Ondine 2019. aasta septembris.

„Via crucis“ („Ristitee“) on Ferenc Liszti loomingus eriline teos, mis kujutab Jeesuse ristiteekonda läbi 14 peatuse, mida peegeldatakse muusikas äärmise ekspressiivsuse ja suure sisemise rahuga. Kaspars Putniņši sõnul on tegemist ainulaadse teosega, mis eristub oluliselt Liszti muust loomingust. „Via crucises“ on klaveril eriline kandev solistiroll, mida esitab Kalle Randalu.

Lisaks Liszti teosele on salvestatud Arvo Pärdi „Solfeggio“, „Summa“, „Zwei Beter“ ja „The Woman with the Alabaster Box“. Putniņši sõnul meenutab Liszti puhas selge joonis oma vaikushetkede ja pausidega mõneti Arvo Pärdi loomingut, mistõttu ta valiski selle Liszti muusika kõrvale.

Plaat salvestati 2019. aasta jaanuaris Tallinna Niguliste kirikus.