Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) alustab homme 16. novembril kahenädalast turneed läbi kolme riigi Soome, Lõuna-Korea ja Hongkongi. Kaasa võetakse rikkalik repertuaar nii maailmaklassikast kui Eesti muusikast, mida esitatakse koos kahe väljapaistva Aasia orkestriga, Korea Kammerorkestri ja Hong Kong Sinfoniettaga, juhatab Kaspars Putniņš.

Turnee saab alguse kontserdiga Soome linnas Siuntios, kus osaletakse festivalil Lux Musicae, mis sel aastal tähistab oma 20. tegevusaastat. Siuntio kirikus tulevad ettekandele Johannes Brahmsi motett „Warum ist das Licht gegeben?“ ning hiljuti Tartu ja Tallinna publikule kontsertidel „Hingus“ kõlanud  Arvo Pärdi „Sieben Magnificat-Antiphonen“ ja Alfred Schnittke „Koorikontsert“.

Seejärel suundub koor Souli, kus kontserdi korraldaja agentuur The Bridge soovis tutvustada eelkõige Arvo Pärdi loomingut ning pakkuda seda Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses. Koori lavapartneriks on Korea Kammerorkester, 54 aastat tegutsenud orkester, mida peetakse riigi parimaks, ning mis on kuulsust kogunud paljudel kuulsatel lavadel kogu maailmas. Kavasse on valitud Arvo Pärdi loomingut erinevatele koosseisudele – esimeses pooles kõlavad helilooja a cappella teosed ning teises pooles kõlavad „Fratres“ (viiulile, keelpillidele ja löökpillidele) ning „Te Deum“ (kolmele koorile, keelpillidele, klaverile ja tuuleharfile), mis tuleb Lõuna-Koreas ettekandele esmakordselt. Kontsert toimub 19. novembril Seoul Arts Center’s, mis on viiest hoonest koosnev pealinna olulisim kultuurikompleks. Sellesse kuuluvad kolme saaliga ooperimaja, kahe saaliga kontserdimaja, kunsti-, disaini ja kalligraafiamuuseum. Kontserdisaal, kus esineb EFK, on varustatud kõrgtasemel tehniliste lahendustega ning on hinnatud oma suurepärase akustika poolest.

Hongkongis on EFK koostööpartneriks ja kutsujaks Hong Kong Sinfonietta, keda on tituleeritud selle piirkonna orkestrite lipulaevaks ning kes on tuntud rahvusvahelistel lavadel oma kaasahaaravate esinemiste ning uuenduslike kavadega. Hong Kong Sinfonietta soovil esitatakse 30. novembril HK City Hallis Eesti kahe tuntuima helilooja loomingut – Arvo Pärdi „Fratres“ ja „Aadama itk“, viimane tuleb Hongkongis esmakordselt ettekandele, ning Veljo Tormise „Raua needmine“. Teises pooles kõlab Mozarti „Reekviem“, kus soleerivad eesti lauljad – sopran Maria Valdmaa, alt Marianne Pärna, tenor Raul Mikson ning bassid Uku Joller ja Olari Viikholm.

Nende kontsertidega kulmineerub nelja-aastane ettevalmistusperiood kahe olulise Aasia partneriga, kellega kontaktid sõlmiti rahvusvahelistel klassikalise muusika konverentsidel IAMA ja Classical:Next. Koor jõuab tagasi Eestisse 1. detsembril.