Maailma Muusika Päevad toob kuulajateni koorilaulu võlu

<strong>Maailma Muusika Päevad toob kuulajateni koorilaulu võlu</strong> 
Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Foto: Kaupo Kikkas

Eestlaste jaoks on läbi aegade olnud au sees võluv koorilaul ja metsa maagiline ilu. Mõlema kaunist kooslust saab nautida mai alguses toimuval suurüritusel Maailma Muusika Päevad (World Music Days), mille raames
astuvad üles nii kodumaised kui ka maailmas kõrgelt tunnustatud koorid.

Üheksa päeva jooksul on publikul ainulaadne võimalus kuulata erakordselt eriilmelist ja huvitavat muusikat tippinterpreetide esitluses.

Esinejatest asutavad üles kõik tunnustatumad kollektiivid – ERSO, Tallinna Kammerorkester, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Collegium Musicale, Kullo Tütarlastekoor Ellerhein, Eesti Rahvusmeeskoor, Una Corda ja paljud teised. Lisaks esinevad külaliskoosseisud Lätist, Rootsist ja Soomest. Tartus annab kontserdi mainekas ning Grammyga pärjatud Läti Raadio koor. Tegemist on koorimuusikas ainulaadse muusikakollektiiviga, kammerkoor on võimeline esitama kõige laiemat repertuaari varajasest muusikast nüüdisheliloojate kõige keerukamate partituurideni.

Kolm Maailma Muusika Päevadel esineva koori dirigenti jagavad oma emotsioone ja tundmusi nädal enne kordumatut nüüdismuusikaelamust.

Kaspars Putninš, Eesti Filharmoonia Kammerkoori peadirigent ja kunstiline juht:

„Minu jaoks on iidse metsa ja kiriku õhkkond väga sarnane, muljetab koorijuht. Kasparsi sõnul näivad Niguliste kiriku suursugused sambad justkui kasvavat suure ja avatud ruumi eri nurkade suunas, täites tohutu ruumi enda iluga. ,,Samamoodi nagu iidsed puud kasvavad tohutult võimsaks ja suurejooneliseks,’’ lausub Kaspars Putninš.

Muusika, mida Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab 4. mail, tunneb ennast selles õhkkonnas ja keskkonnas nagu kodus. „Kogu meie loomingul on teatud tugev vaimne sära ja müstiline puudutus, kuigi enamik loomingust ei ole kirjutatud usutekstidele põhinedes. Meie jaoks on tohutult suur au olla osa World Music Days-i suursündmusest, mis tähistab muusikat just nüüd, siin ja praegu,’’ sõnab Kaspars Putninš.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontserdid: „Õitsengud” laupäeval, 4. mail kell 19 Tallinna Niguliste kirikus ja lõppkontsert „Concerto per voci e strumenti” koos Tallinna Kammerorkestriga reedel, 10. mail kell 19 Tallinna Jaani kirikus.

Loe tervet artiklit: Delfi.ee