Foto: Cätly Talvik

Vabariigi President Kersti Kaljulaid omistas Eesti Filharmoonia Kammerkoori peadirigendile Kaspars Putniņšile Maarjamaa Risti neljanda klassi ordeni.

Teenetemärk anti Eesti riigile ja rahvale osutatud teenete tunnustamiseks seoses Läti Vabariigi presidendi riigivisiidiga Eestis.

Kaspars Putniņš (1966) on Eesti Filharmoonia Kammerkoori kunstiline juht ja peadirigent alates hooajast 2014/2015. Nende aastate jooksul on ta juhatanud  erinevaid kavasid, kus põhirõhk on olnud Eesti muusikal, mida on esitletud paljudel nimekatel lavadel, sh Londoni Barbicani keskuses, Dublini Rahvuslikus kontserdimajas, Amsterdami Muziekgebouw’s, Pariisi Orsey muuseumis jm. Putniņši suurim kirg on nüüdismuusika ning tema initsiatiivil on tellitud eesti heliloojatelt üle kümne uue teose, mis on jõudnud esiettekanneteni. Tema tehtud plaadistustest pälvis koos Eesti Filharmoonia Kammerkooriga salvestatud CD „Schnittke. Psalms of Repentance. Pärt. Magnificat & Nunc dimittis” (BIS) sügisel maineka Gramophone’i auhinna.

Järgmised kontserdid annab Kaspars Putniņš koos Eesti Filharmoonia Kammerkooriga  19. aprillil Tallinna Jaani kirikus ja 20. aprillil Tartu Pauluse kirikus, kus Suure reede kontsertidel esitatakse Ülo Kriguli, Arvo Pärdi ja James MacMillani loomingut.