Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Tõnu Tormis
Eesti Filharmoonia Kammerkoori (EFK) 3-nädalane turnee Austraalias kulmineerub kahe kontserdiga Perthi Festivalil, kus Tõnu Kaljuste avalikustab 16. veebruaril omanimelise stipendiumi laureaadi.
Samal kontserdil avalikustab Tõnu Kaljuste teise omanimelise stipendiumi laureaadi. Stipendium on mõeldud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia silmapaistvatele tudengitele ning selle määrab professor Kaljuste ise. Stipendiumi asutas Eesti Ameerika Fond, pidades silmas Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva, 150 aasta möödumist esimesest laulupeost ning 100 aasta täitumist eestikeelse Tartu Ülikooli algusest.

EFK on Austraalias kontsertreisidel käinud varem kolmel korral. Seekord anti turnee esimeses pooles üheksa kontserti koos maailma ühe hinnatuma orkestri, Austraalia Kammerorkestriga ja nende peadirigendi Richard Tognetti juhatusel Sydney Ooperimajas ning Sydney, Canberra, Melbourne’i, Adelaide’i ja Perthi kontserdimajades. Kava „Arvo Pärt & JS Bach“ võeti kõikjal soojalt vastu ning sai suurepärast tagasisidet. Muuhulgas kirjutas Steve Moffatt Daily Telegraph’is: „Esimene asi, mis EFK juures haarab, on tämbrite kooskõla, dünaamika valdamine ja see, kuidas koor hingab nagu üks mees.“

Tagasi Eestisse jõutakse 17. veebruaril.

Vt veel: Õhtuleht