Títol: Adventlied, Op. 71
Autor: Robert Schumann
Intèrprets: Carolyn Sampson, Benno Schachtner, Werner Güra, Cornelius Uhle, Jonathan Sells
Estonian Philharmonic Chamber Choir
Helsinki Baroque Orchestra
Direcció: Aapo Häkkinen
Segell discogràfic: Ondine

Majestàtic. Solemne. Sublim. Introspectiu. Apassionat.
Aquest enregistrament inclou l’estrena mundial de l’enregistrament de l’obra de Schumann, Adventlied, Op. 71, en sol major, per a solistes, cor i orquestra, Ballade vom Pagen und der Königstochter, Op. 140, basades en textos d’Emanuel Geibel (l’edició és de Clara Schumann) i la Cantata BWV 105 de J.S. Bach en versió de Robert Schumann.
L’enregistrament, d’una excel·lent qualitat, va tenir lloc al Hyvinkää Hall, Finlàndia, l’any 2017.
La versió del clavecinista i director d’orquestra Aapo Häkkinen, tal i com ho explica a les notes que acompanyen el disc, manté, ben probablement, el sentit dels instruments barrocs que juguen en un mig camp a banda i banda del barroc i del romanticisme, amb una estètica absolutament completa.
Robert Schumann va compondre l’Adventlied, Op. 71, el novembre de 1848, a partir dels poemes sagrats de Friedrich Rückert. Una obra poc interpretada, en la qual Schumann explora un estil de gran lirisme. En la partitura en què el compositor hi va relacionar íntimament l’espiritualitat humanista amb els aspectes literaris de la seva època.
Idealista i de caràcter introspectiu, Schumann va estudiar intensament aproximadament cinc-centes obres de Bach, incloent les nombroses cantates que, en aquell moment, encara eren inèdites. En la Cantata BWV 105, escrita el 1850, Schumann exposa les seves tècniques d’orquestració i fa un ús força imaginatiu i inesperat de l’orgue.
En aquest enregistrament hi participen artistes de gran prestigi. L’Orquestra Barroca d’Hèlsinki i el Cor de Cambra Filharmònica d’Estònia dirigits per Aapo Hakkinen, juntament amb solistes de renom internacional com Carolyn Sampson, Benno Schachtner, Werner Gura, Jonathan Sells i Cornelius Uhle, fan les delícies de qualsevol oient. La unió dels solistes amb els músics del cor i l’orquestra reflecteixen un estat de serenitat i equilibri interior.
Un encisador enregistrament amb obres corals rarament programades.