27. juulist 5. augustini toimuva rahvusvahelise muusikafestivali Europa Cantat 2018 alapealkirjaga „Miljon viisi laulmiseks“ programm on avalik ja piletid kontsertidele müügil Piletilevis.

Esmakordselt Eestis toimuv Euroopa suurimaid muusikasündmusi toob Tallinnasse tuhandeid lauluhuvilisi ja koorimuusikaeksperte üle maailma. Festivalil astuvad üles teiste seas vokaalansambel The Swingles (UK), Vocal Line (Taani), Sise-Mongoolia noortekoor ja paljud teised. Lisaks on esinejate seas eesti tippkollektiivid Estonian Voices, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Rahvusmeeskoor ning Vox Clamantis.

Festivali tipphetkedeks on avakontsert Vabaduse väljakul, „Palju õnne, Eesti!“ Tallinna lauluväljakul, Arvo Pärdi „Te Deumi“ ettekanne 300 laulja ning ERS0 esituses dirigent Tõnu Kaljuste juhatamisel ja Kooriöö vanalinna hoovides.
Festivali programmis on ka õpitoad, eriprogramm koorijuhtidele ja heliloojatele, seminarid, töötoad ja ümarlauad, treeningprogramm noortele kultuurikorraldajatele, showcase’id, kontserdid ja ühislaulmised linnarahvaga. Aset leiab ka Music Expo, kus muusikakirjastajad, muusikaürituste korraldajad ning muusikavaldkonnas tegevad organisatsioonid esitlevad oma tooteid ning tutvustavad tehtud töid.

„Europa Cantat on muusikafestival, mille käigus saab ülevaate maailma koorimuusika hetkeseisust. Koorilauljad ei tule siia mitte võistlema, vaid õppima tippdirigentidelt selle žanri kõige erinevamaid stiile,“ rääkis peakorraldaja Kaie Tanner. „Tallinnasse tulevad rahvusvahelised promootorid ja kontserdikorraldajad, kellele saame näidata meie kõrgel tasemel dirigentide ja kooride tööd ning heliloojate loomingut, tutvustada siinseid muusika salvestamise, koorilaagrite ja kontsertide korraldamise võimalusi ehk meie laiem eesmärk on saada Eesti tugevalt maailma koorimuusika kaardile.“

Festivalile on registreerunud üle 4000 osaleja vanuses 5–85 eluaastat 50 riigist.

Rahvusvaheline muusikafestival Europa Cantat, mille algatas Euroopa Kooriühing Europa Cantat, toimub iga kolme aasta tagant ning on valdkonna üks olulisemaid sündmusi. Esimene festival leidis aset 1961. aastal Passaus Saksamaal. Kolm aastat tagasi kogunesid koorimuusikud aga Ungaris Pécsis.

Europa Cantat 2018 avatseremoonia toimub 28. juulil Vabaduse väljakul, peaesineja on vokaalansambel The Swingles Suurbritanniast.

http://www.emic.ee/koorimuusika-suursundmuse-europa-cantat-programm-avalik-ja-piletid-muugil