14. juunil kell 19 algab Eesti Rahva Muuseumi suures saalis Eesti muusika kontsert “Siin on ilus elada”. Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Tallinna Kammerorkestrit juhatab Risto Joost. Sama kava kantakse ette ka 15. juunil Triigi Filharmoonias Saaremaal ja Kadrioru pargis Tallinnas.

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud kava peateos on 110 aastat tagasi esmakordselt ette kantud Karl August Hermanni lauleldus “Uku ja Vanemuine ehk Eesti jumalad ja rahvad”, millele tegi 1997. aastal Raimo Kangro uue orkestratsiooni, ja seekordseks ettekandeks kammerorkestriga on teinud uue seade Rasmus Puur.

Kõlavad nii soolo- kui ka koorinumbreid, solistid on Hele-Mall Leego (Salme), Raul Mikson (Endel), Aarne Talvik (Uku), Rainer Vilu (Vanemuine), Joosep Trumm (Lemmingine), Allan Vurma (Sarvik).

Risto Joosti sõnul sobib kava väga hästi Eesti Rahva Muuseumisse, sest ettekandele tulevad ka veel palad Veljo Tormise “Ingerimaa õhtutest” ja “Kevade süidist”, Lydia Austeri “Meloodia keelpilliorkestrile”, Mart Saare “Läksin metsa kõndimaie”, Heino Elleri “Kodumaine viis”, Aleksander Kunileidi “Sind surmani”.

“Kontserdil on Eesti heliloojate muusikat eri sajanditest, selles on rahvuslikkust, muhedust, huumorit, koorilauljad lisavad ka pisut rahvatantsu,” lisas Risto Joost. “Tunnistan, et juba ootan neid kontserte, repertuaar on väga huvitav ning koori ja orkestri koosmusitseerimine on alati pidupäev.”

“Siin on ilus elada” kontserdid toimuvad:

14. juunil kell 19 Eesti Rahva Muuseumis

15. juunil kell 19 Triigi Filharmoonias

16. juunil kell 16 Tallinnas Kadrioru pargis

Vaata:
https://menu.err.ee/834864/kontserdil-siin-on-ilus-elada-kolavad-eesti-koorilaulud-ja-keelpillipalad