Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Helsingi Barokkorkester Aapo Häkkineni juhatusel andsid Ondine’i firmamärgi all välja CD, millele on salvestatud Robert Schumanni (1810–1856) haruldased teosed. Muljetavaldavasse solistidekoosseisu kuuluvad sellised rahvusvahelised tähed, nagu Carolyn Sampson (sopran), Benno Schachtner (kontratenor), Werner Güra (tenor), Cornelius Uhle (bass) ja Jonathan Sells (bass).

Plaadile on salvestatud Robert Schumanni loomingust vähe esitatud „Adventlied“ sopranisolistile, koorile ja orkestrile (op. 71), mis on ka teose esmakordne salvestus, „Vom Pagen und der Königstochter“ (op. 140) ja Schumanni versioon Johann Sebastian Bachi kantaadist „Herr, gehe nicht ins Gericht“ (BWV 105).

Plaadimaterjali pani kokku orkestri kunstiline juht Aapo Häkkinen ning see kõlas Helsingi Barokkorkestri sünnipäevakontserdil, millega tähistati eelmise aasta septembris orkestri 20. tegevusaastat. Kontserdile järgnes plaadistus 25.-28. septembril Hyvinkää kultuuri- ja kontserdikeskuses.

1997.aastal asutatud Helsingi Barokkorkester on kujunenud üheks tuntumaks Soome orkestriks maailmas. Eelkõige on orkester pühendunud barokkmuusika esitamisele, otsides uudseid, mõnikord ka provokatiivseid tõlgendusi, mis kõnetaksid kuulajaid tänapäeval. Aapo Häkkinen on olnud orkestri kunstiline juht alates 2003. aastast. Ta on ka hinnatud klavessinist ja organist, keda kutsutakse esinema ja plaadistama nii solistina kui koos erinevates orkestrite ja ansamblite koosseisus. Eesti Filharmoonia Kammerkoor on varem mitmel korral andnud kontserte koos Helsingi Barokkorkestri ja Aapo Häkkineniga, kuid esmakordselt antakse välja koos CD-plaat.