Eesti Filharmoonia Kammerkoor, dirigent Kaspars Putniņš ja kvartett koosseisus Kadri Voorand (vokaal), Liisi Koikson (vokaal), Jaak Sooäär (kitarr) ja Paul Daniel (kitarr) toovad Jazzkaarel kahel korral publikuni kava „Tormis jääb“, mis on sündinud traditsioonilise koorimuusika ja jazzimprovisatsioonide sümbioosis. Kontserdid toimuvad 23. aprillil Eesti Rahva Muuseumis Tartus ja 24. aprillil Vaba Laval Tallinnas.

Veljo Tormise (1930–2017) aegumatust loomingust on kavasse valitud mitmed klassikaks kujunenud kooriteosed, nagu „Ingerimaa õhtud“, „Jaanilaulud“, „Lauliku lapsepõli“, „Kolm eesti mängulaulu“ ja „Neli eesti hällilaulu“, mida esitatakse nii traditsioonilises võtmes kui ka uudsete improvisatsiooniliste lahedustena.

Dirigent Kaspars Putniņš, kes ka ise on jazzlauljana vokaalansamblis tegutsenud, tunneb suurt rõõmu EFK koostööst jazzmuusikutega: „Naudin väga nendega koos musitseerimist. Nad on tohutult loomingulised ja leidlikud, avastavad Tormise muusikas üha uusi nüansse ja toovad juurde teisi värve, olles samal ajal ka ääretult delikaatsed suurmeistri loomingu vastu.“

Eesti Filharmoonia Kammerkoori seob Tormise muusikaga aastakümnete pikkune tugev side eelkõige tänu Tõnu Kaljustele, kelle kaudu Tormis ja koor teineteist leidsid. Läbi koori ajaloo on sündinud palju mõjusaid kontserdikavu, mida on esitatud nii kodu- kui ka välismaal, sel aastal viimati suure menuga Kaspars Putniņši käe all Londoni Barbicani keskuses, Dublini Rahvuslikus kontserdimajas ja Amsterdami Muziekgebouw’s. EFK on Tormise loomingut salvestanud sellistele tuntud plaadifirmadele, nagu ECM, Harmonia Mundi, Carus, Virgin Classics.

Kvartetil Voorand-Koikson-Sooäär-Daniel valmis äsja heliplaat Tormise loominguga Jaak Sooääre ja Kadri Voorandi seadetes. Esmakordselt esitasid nad täiskava maestro loomingust 2015. aasta Sügisjazzi avakontserdil “Kummardus Veljo Tormisele”.