Eesti Filharmoonia Kammerkoori ees on alanud nädalal kõrgelt hinnatud vanamuusika asjatundja ja üks nõutumaid kooridirigente maailmas Peter Phillips, kes juhatab kava Hispaania ja Portugali renessanssmuusikast 15. märtsil Tallinna Niguliste kirikus ja 16. märtsil Paide kirikus. Pool tundi enne mõlemat kontserti tutvustab kava muusikateadlane Toomas Siitan.

Briti dirigent ja muusikateadlane Peter Phillips on pühendanud oma elu renessanssmuusika uurimisele ja esitamisele. Eesti Filharmoonia Kammerkoori jaoks on see esmakordne kokkupuude Peter Phillipsiga, kes pakkus koorile välja kava Hispaania ja Portugali muusikast, mis annab eheda pildi 16.–17. sajandi renessansspolüfooniast, autoriteks Tomás Luis de Victoria, Manuel Cardoso, Manuel Mendes, Duarte Lobo ja João Lourenço Rebelo.

„Kavas on ühendatud Hispaania väljapaistvaima kõrgrenessansi helilooja Victoria ning tema loomingust mõjutatud portugali heliloojad, kes tegutsesid tol perioodil Évora katedraalis,” tutvustab teoste valikut Phillips. “Kava raamivad Victoria ekspressiivsed meistriteosed – Magnificat kahele koorile ja tema võrratu 6-häälne Reekviem, mis on üks liigutavamaid heliteoseid koorirepertuaaris üldse,” ütleb Phillips.

Kontsertidel teevad kaasa organistid Ene Salumäe (Tallinnas) ja Marju Riisikamp (Paides).

Peter Phillips on asutanud inglise vokaalansambli The Tallis Scholars, millega on plaate salvestanud ja kontserte andnud terves maailmas rohkem kui 40 aasta jooksul. Phillips on ka tunnustatud muusikateadlane, kes 33 aasta jooksul on regulaarselt avaldanud artikleid ning kaks raamatut. Ta on maailma vanima järjepidevalt tegutsenud muusikaajakirja The Musical Times omanik ja kirjastaja.

 

https://kultuur.err.ee/689120/eesti-filharmoonia-kammerkoori-juhatab-vanamuusika-maailmanimi-peter-phillips