Tõnu Kõrvitsa CD-plaat „Moorland Elegies“ on pälvinud tähelepanu ja tunnustust NPR Music (National Public Radio, US) poolt, kes kuulutas välja lõppeva aasta parimad lood ja albumid. 100 parima loo hulgas on 15. kohal  „Fall Leaves Fall“ plaadilt „Moorland Elegies“ ning CD ise on märgitud 50 parima albumi edetabelis 33. kohal.

Üheksaosaline tsükkel „Moorland Elegies“ („Lageda laulud“) koorile ja keelpillidele Emily Brontë poeemidele on loodud 2015. aastal. Selle salvestasid Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Risto Joosti juhatusel ning plaadi andis välja käesoleval aastal Ondine.

NRP Music toimetaja Tom Huizenga iseloomustab Tõnu Kõrvitsa teost: „Emily Brontë luule pingestatud emotsioonid ja tuulest räsitud nõmmed helgivad ja heljuvad Eesti ühe andekama helilooja Tõnu Kõrvitsa imelises teoses koorile ja keelpilliorkestrile. „Fall Leaves Fall“ (tsüklist „Lageda laulud“) heiastab oma nokturnilike teemadega pikki pimedaid öid ja lühikesi süngeid päevi. Nagu Van Goghi „Tähisöö“ kajavad tšellode söakad tumedad helid, mis on läbi põimunud kuuvalgusena säravate naishäältega, esitajaks Grammydega auhinnatud Eesti Filharmoonia Kammerkoor.

„Moorland Elegies“ on pälvinud kiitvaid arvustusi paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes ning Klassik Heute on nimetanud CD ka nädala plaadiks.

Vt lisa:
https://www.npr.org/2017/12/13/568725464/the-100-best-songs-of-2017-page-5
https://www.npr.org/2017/12/12/568400855/the-50-best-albums-of-2017