SA Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhatuse liikmeks valiti tagasi Esper Linnamägi, kes on töötanud selle tippkollektiivi juhina alates 2011. aastast. 

“Esper Linnamägi visioon oli tugev ning senised saavutused eesmärkide elluviimisel ei jätnud kahtlust, et Linnamägi juhtimisel püsib Eesti Filharmoonia Kammerkoor nii loominguliselt kui ka organisatsiooniliselt tipus ka järgmised aastad,” kommenteeris komisjoni juhtinud Ilona Leib.

Eesti Filharmoonia kammerkoori juhiks pürgis viis inimest, kellest lõppvooru jõudsid kaks kandidaati. Sihtasutuse nõukogu kinnitas ekspertkomisjoni ettepaneku tunnistada konkursi võitjaks Esper Linnamägi.

Esper Linnamägi sõnul on Eesti Filharmoonia Kammerkoori kui klassikalise muusika professionaalse tippkollektiivi põhieesmärk hoida avatud ja loomingulist tööõhkkonda, väärtustada koostööd partneritega nii Eestis kui ka välismaal ning püüelda üha uute kunstiliste ja elamust pakkuvate väljakutsete suunas.

„Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistame 2018. aastal mitmekülgse kontserditegevusega. Eestis esinetakse erinevate ajastute a cappella repertuaariga, tehakse palju koostööd Eesti muusikaorganisatsioonidega ning tulemas on mitmed esiettekanded. Rahvusvahelisel areenil oodatakse Eesti Filharmoonia Kammerkoori esinema nimekatesse kontserdimajadesse Londonis, Dublinis, Amsterdamis, Brüsselis, Berliinis ja Pariisis ning lisaks on tulemas turneed USA-s ja Austraalias,” nimetab Linnamägi eelseisvaid olulisi sihte.

Esper Linnamägi on juhina välja kasvanud Eesti Filharmoonia Kammerkoorist, olles aastaid laulja ning seejärel produtsent ning alates 2011. aastast kollektiivi juht. Ta on lõpetanud laulu eriala ja magistriõppe kultuurikorralduse erialal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning täiendanud end kultuurimänedžeride kursusel DeVos Instituudis Kennedy Keskuses ja Marylandi Ülikoolis Washington DC-s.