Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) andis välja fotoraamatu „Eesti Filharmoonia Kammerkoor 35. Ajalugu piltides“, kuhu on koondatud fotosid olulistest sündmustest ja erilistest hetkedest koori 35 tegevusaasta jooksul. Raamatu koostaja on Tõnu Tormis ja kujundaja Mari Kaljuste.

Raamat annab värvika ja emotsionaalse pildi koori ajaloost kvaliteetse fotomaterjali kaudu, mis on jäädvustatud unikaalsetes situatsioonides, erinevates esinemispaikades koos erinevate dirigentidega. Lisaks pidulikele sündmustele ja koori nn. paraadfotodele sisaldab trükis karakteerseid kaadreid EFK peadirigentidest, aga ka olustikulisi momente pikkadel reisidel.

Raamatu koostas EFK kauaaegne laulja ja fotograaf Tõnu Tormis, kes on koori ridades laulnud alates selle asutamisest 1981. aastal. Tormise sõnul püüdis ta fotod reastada kronoloogiliselt ning valida pilte, kus koor oleks peal tervikuna. „Esikaanel kasutasime fotot Muhu kirikust, mille ees oleme teinud neli fotot eri aegadel ja erinevate koosseisudega. Tagakaanel poseerib kammerkoor Sydney ooperimaja ees, kus oleme kolmel korral esinenud ja iga kord selle ees ka pildistanud. Andsime fotoraamatu välja ka viis aastat tagasi, käesolev on järg sellele.“
Lisaks Tõnu Tormise enda fotodele on raamatus Kaupo Kikkase, Mait Jüriado, Tarvo Hanno Varrese ja Erlend Arrase pilte. Trükisest leiab ka EFK CD-plaatide täieliku loetelu, tähtsamaid fakte koori ajaloost, ülevaate esinemispaikadest ning koostööpartneritest − dirigentidest ja orkestritest.

Raamat on eesti ja inglise keeles. Seda on võimalik osta EFK kontorist (Toompuiestee 20) või kodulehe kaudu: www.epcc.ee