Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) on kutsutud tähistama koos Helsingi Barokkorkestriga nende 20. tegevusaastat. Sünnipäevakontsert toimub 24. septembril Helsingi Musiikkitalos.


Sünnipäevakontserdi kavasse on võetud Schumanni ja Bachi teosed, et otsida seoseid kahe erinevast ajastust pärit suurmeistri loomingus. Ettekandele tulevad Robert Schumanni „Vom Pagen und der Königstochter“ (op. 140), „Adventlied“ sopranisolistile, koorile ja orkestrile (op. 71) ja Johann Sebastian Bachi kirikukantaat „Herr, gehe nicht ins Gericht“ (BWV 105). Solistidekoosseisu kuuluvad sellised rahvusvahelised staarid, nagu Carolyn Sampson (sopran), Benno Schachtner (kontratenor), Werner Güra (tenor), Jonathan Sells (bariton) ja Cornelius Uhle (bass). Juhatab orkestri kunstiline juht Aapo Häkkinen.

Pärast kontserti sama kava salvestatakse 25.-28. septembrini Hyvinkää kultuuri- ja kontserdikeskuses, CD-plaadi annab välja Soome firma Ondine.

1997. aastal asutatud Helsingi Barokkorkester on kujunenud üheks tuntumaks Soome orkestriks maailmas. Eelkõige on orkester pühendunud barokkmuusika esitamisele, otsides uudseid, mõnikord ka provokatiivseid tõlgendusi, mis kõnetaksid kuulajaid tänapäeval. Aapo Häkkinen on olnud orkestri kunstiline juht alates 2003. aastast. Ta on ka hinnatud klavessinist ja organist, keda kutsutakse esinema ja plaadistama nii solistina kui koos erinevates orkestrite ja ansamblite koosseisus. Eesti Filharmoonia Kammerkoor on ka varem mitmel korral teinud koostööd Helsingi Barokkorkestri ja Aapo Häkkineniga Monteverdi ja J. S. Bachi teoste tõlgendamisel.

 

Vt lisa: http://www.hebo.fi/