Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab Itaalias Tõnu Kõrvitsa ja Arvo Pärdi loomingut

Foto: Tõnu Tormis

Koos Tallinna Kammerorkestriga Risto Joosti dirigeerimisel tuleb MITO SettembreMusica festivalil ettekandele Tõnu Kõrvitsa «Lageda laulud». Turnee jätkub Perugia provintsis, kus Sagra Musicale Umbra festivalil esitatakse koos Perugia kammerorkestriga Arvo Pärdi ja J. S. Bachi loomingut.Rahvusvahelist festivali MITO SettembreMusica korraldatakse igal sügisel kahes suuremas Itaalia linnas Milanos ja Torinos, kus programmi kuulub ligikaudu 160 kontserti nimekate solistide ja orkestrite esituses. 

EFK on ka varem kahel korral olnud MITO festivali külaliseks. Seekord on kammerkoor kutsutud esinema koos Tallinna Kammerorkestri ja Risto Joostiga, et festivali palvel esitada Tõnu Kõrvitsa teost «Lageda laulud» («Moorland Elegies»), kontserdi avaloona kõlab Arvo Pärdi «Salve Regina». 13. septembril antakse kontsert Milano Sant’Alessandro kirikus ja 14. septembril Torino Konservatooriumi saalis.

Tõnu Kõrvitsa «Lageda laulud» (2015) on kirjutatud Emily Brontë poeesiale ning selle eest pälvis helilooja 2016. aasta riikliku kultuuripreemia. Teose on plaadistanud Ondine ning salvestis on saanud palju tähelepanu ja positiivseid hinnanguid rahvusvahelises muusikaajakirjanduses.

Eesti Filharmoonia Kammerkoori turnee jätkub kontserdiga 17. septembril Perugia provintsi linnas Assisis, kus esinetakse Sagra Musicale Umbra festivalil koos Perugia kammerorkestriga Filippo Maria Bressani juhatusel.

San Francesco basiilikas tulevad ettekandele Arvo Pärdi «Berliini missa» ja «Magnificat» ning J. S. Bachi «Magnficat» (BWV 243). Solistideansamblisse kuuluvad Valentina Coladonato (sopran), Ewa Gubanska (metsosopran), Matteo Mezzaro (tenor) ja Mauro Borgioni (bariton).

 

Vt lisa: Postimees