13.-15. aprillini tulevad Tartu Pauluse kirikus, Tallinna Jaani kirikus ja Pärnu kontserdimajas ettekandele Alfred Schnittke Reekviem ja Arvo Pärdi „Miserere“, esitajateks solistid, instrumentaalansambel ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor Tõnu Kaljuste juhatusel. Kontsert kuulub sarja „Peadirigendid“, millega EFK tähistab oma 35. hooaega.

Tõnu Kaljuste on kavasse valinud just need Pärdi ja Schnittke suurteosed, kuna need on seotud EFK sünniga. Kava koostamisel sai ta inspiratsiooni minevikusündmusest, kui 1976. aastal salvestati Estonia kontserdisaalis tema käe all Alfred Schnittke Reekviemi, kuna vaimulikku muusikat ei olnud võimalik toona Moskvas esitada. Selleks kontserdiks pani ta kokku koori Eesti parimatest lauljatest, mida võib pidada ka EFK eelkäijaks.

Schnittke Reekviemil ja Pärdi “Misererel” on ka omavaheline sügavam seos, sest heliloojad kohtusid Reekviemi salvestusperioodil ning Pärdile meeldis Schnittke Reekviemi orkestratsioon sedavõrd, et ta otsustas ka „Misereres“ samu pille kasutada.

Tõnu Kaljuste asutas Eesti Filharmoonia Kammerkoori 1981. aastal ning oli järgnevad 20 aastat selle kunstiline juht ja peadirigent. Tema käe all kujunes kammerkoorist maailmas üks hinnatumaid Eesti muusika esitajaid ning eelkõige Veljo Tormise ja Arvo Pärdi loomingu tutvustajaid.