Plaadifirma Ondine andis möödunud neljapäeval välja Tõnu Kõrvitsa autoriplaadi, kus musitseerivad Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester ja dirigent Risto Joost. Plaadi täidab ligi tunniajane kooritsükkel „Moorland elegies“ („Lageda laulud“) Emily Brontë tekstile, mis tuli samade esitajate poolt esiettekandele 2015. aasta oktoobris Tallinna Jaani kirikus. Tõnu Kõrvits: „Noorelt lahkunud Emily Brontë veetis enamuse oma elust üksinduses keset lagedaid rabamaastikke. Üksindustunne imbus ka tema tekstidesse, mis on ausad ja vahetud, kajastades looja totaalset üksiolekut ja ahastust. „Lageda laulud“ on teekond üksinduse kõige salajasematesse soppidesse – sinna, kuhu teinekord ei julgegi piiluda.“ Teose eest pälvis helilooja 2016. aasta riikliku kultuuripreemia.

Vaata ka: https://www.ondine.net/?lid=en&cid=2.2&oid=5911