35. juubeliaastat tähistava Eesti filharmoonia kammerkoori kontserdisarjas „Peadirigendid” asub sel nädalavahetusel koori dirigeerima Paul Hillier.

Reedel kell 19 Tartus Jaani kirikus ja laupäeval kell 19 Tallinnas Niguliste kirikus saab kuulata kontserti “Öölaulud”. Kavas on Galina Grigorjeva „Nox Vitae”, Nino Jandžgava „Neli halleluujat” (tsüklist „17 halleluujat”), Lera Auerbachi „Psalm 23” ja „Psalm 130” ning Roxanna Panufniku „Wild Ways”.

Paul Hillier on vokaalkunstide valdkonnas autoriteetsemaid, mitmekülgsemaid ja isikupärasemaid tegijaid kogu maailmas. Hillieri saavutuste hulka kuulub ka töö Eesti filharmoonia kammerkooriga, sealhulgas koos võidetud Grammy auhind (2007).

Hillieri kontsertidele on tunnuslik tohutult mitmekülgne ja läbimõeldud repertuaar ning süvenemine nii varajasse kui ka nüüdismuusikasse.

Vt Linnaleht